Zon

 

Grootschalige zonnestroominstallaties op daken van bedrijven en zonneparken: Etriplus ontwikkelt uiteenlopende projecten op het gebied van zonne-energie. En omdat Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo indirect aandeelhouder zijn van Etriplus, willen we het ook voor inwoners en ondernemers in deze gemeenten aantrekkelijk maken om over te stappen op zonne-energie.

Zonneparken
In verschillende gebieden ontwikkelen we plannen voor zonneparken. De studies hiervoor zijn inmiddels uitgevoerd. Nu zijn we bezig om de vergunningen te verkrijgen. Waar dat kan, proberen we de ruimte een dubbele functie te geven. Zo zijn er ideeën voor een drijvend zonnepark. Daarnaast zijn er plannen voor een zonnepark in een droge waterbedding en een zonnepark op industriegrond. Als alle plannen doorgaan, komen er bij elkaar 20.000 zonnepanelen (goed voor 5 .000 MWh). Genoeg om een groot deel van Greenport Venlo van stroom te voorzien. Ook bewoners en bedrijven in de omgeving kunnen participeren in de zonneparken en op deze manier overstappen op duurzame energie.

Zon op daken
We hebben voor ondernemers in verschillende gebieden van Greenport Venlo plannen ontwikkeld voor zonneparken op daken van bedrijfsgebouwen. Bedrijven kunnen zelf in een zonnestroominstallatie investeren, maar het is ook mogelijk dat wij deze investering voor hen doen. In dat geval nemen de bedrijven zonnestroom bij ons af. Hierover zijn we met verschillende bedrijven in gesprek; binnenkort verwachten we dat de handtekeningen zijn gezet. Bij elkaar gaat het om negen tot dertien MWh aan Zonne-energie. Grootschalige zonnestroominstallaties op daken van bedrijven en zonneparken: Etriplus ontwikkelt uiteenlopende projecten op het gebied van zonne-energie. En omdat Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo indirect aandeelhouder zijn van Etriplus, willen we het ook voor inwoners en ondernemers in deze gemeenten aantrekkelijk maken om over te stappen op zonne-energie.

 

Hans van Someren, directeur VS Rubber Recycling b.v.:

‘Elke ondernemer met een plat dak zou dit moeten doen!’

‘Etriplus benaderde ons met de vraag of we zonnepanelen op ons dak wilden plaatsen. Dat kwam goed uit, want zelf hadden we daar ook al plannen voor. We beschikken namelijk over een plat dak met een groot oppervlak. Dat is er dus uitermate geschikt voor.’

Lees hier verder