Windpark Greenport Venlo

 

Etriplus wil een windpark van negen windturbines realiseren in Greenport Venlo. Bij elkaar kunnen ze elektriciteit leveren voor circa 28.000 huishoudens. Dat komt overeen met 60 procent van de huishoudens in Venlo. Wat houdt het plan precies in? Hoe blijft u op de hoogte? En hoe kunt u participeren?

Met het windpark wekken we schone energie op: maatschappelijk gezien is dat natuurlijk de grootste winst. Maar we willen ook dat de omgeving ook direct z’n voordeel doet met de komst van het windpark. Daarom komt er een leefbaarheidsfonds waarmee we projecten gaan opzetten waarvan de gemeenschap profiteert. Daarnaast kunt u ook investeren in het windpark. Ook daarover leest u alles op deze site.

Birgit op de Laak, wethouder gemeente Horst aan de Maas:

‘Het windmolenpark moet écht iets van ons allemaal worden.’

‘Wij zijn ervan overtuigd dat we ook in deze regio een mix van middelen moeten inzetten als we de klimaatdoelstellingen van Europa willen halen. Het waait in Limburg weliswaar wat minder hard dan aan de kust, maar ook hier hebben we windenergie hard nodig. Daarom is onze gemeente positief over de plannen van Etriplus om een windpark in het Klavertje 4-gebied te realiseren.’

Lees hier verder