Wat is de actuele stand van zaken?

 

Voor het windpark heeft Etriplus een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente Venlo. In juli 2017 publiceerde de gemeente de ontvangst van deze aanvraag.

Het college van burgemeester en wethouders nam op dinsdag 5 september 2017 een positief besluit over de vergunningaanvraag en het ontwerpbestemmingsplan voor het windpark. Vanaf vrijdag 15 september tot en met donderdag 26 oktober kunt u bezwaar maken tegen zowel de ontwerpvergunning als het ontwerpbestemmingsplan, door het indienen van een zienswijze. Meer informatie over de wijze waarop u bezwaar kunt maken, vindt u op de websites van de gemeente Venlo en Horst aan de Maas.

Op donderdag 28 september organiseren we een informatieavond over het windpark in de Maashof (Maashoflaan 1, Venlo). Dat doen we samen met de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo en de energiecoöperaties Reindonk Energie en Samenstroom. De avond begint om 18.30 uur. U krijgt informatie over het bestemmingsplan, de vergunning en de uitkomsten van het milieuonderzoek. Ook vertellen wij u hoe u kunt profiteren van het windpark (zie ook Burgerparticipatie: de omgeving profiteert mee).